19 Eylül 2012 Çarşamba

S2 Son Silah Oyun İncelemesi


logo.png


Babaanne oyunlarına son !
Sloganıyla tanınan S2: Son Silah, JoyGame firmasının en yeni MMOFPS oyunu. S2: Son Silah, %100 Türkçe ve Türkçe seslendirmeli olarak yayınlanmıştır.

Oyun da iki taraf mevcut, Çete Üyeleri ve Özel Tim, mantığı, kırmızı ve mavi takım ile aynı. İki takımda birbirine karşı eşit yani hiçbir takımın avantajı veya dezavantajı yok. Silah ve harita çeşitliliği ise orta düzeyde denilebilir. Ne çok çeşit var ne de yetersiz buluyorsunuz. Oyundaki haritalar ne büyük ne de çok küçük. Aksiyonu maksimumda tutmak için tasarlanmışlar. Kişisel karakterimize gelince, mağazadan altın ile istediğimiz kıyafeti alabiliyoruz. Çok pahalı değiller ve oynadığımız oyunlardan bolca altın kazanabiliyoruz. Oyunun boyutu gerçekten düşük yaklaşık 600MB kadar. Bu boyuta bu kadar kaliteli grafikler görmek zor açıkçası, evet yanlış duymadınız, oyun grafik kalitesi gerçekten iyi, kan ve kurşun efektlerinin de eksi kalır bir yanı yok. Girişimizden sonra isterseniz biraz daha detaya inelim.

Silahlar
Oyunumuzda toplamda 22 silah mevcut. Bunların 8i taramalı, 2si pompalı, 4ü dürbünlü tüfek (sniper), 2si tabancı, 3ü bıçak, 2si el ve sis bombası.
Silah isimlerine gelecek olursak:
XM177-EX: Bir XM177 serisi tüfeği, M16'nın kısaltılmış hali. Hafif ve taşınması kolay ama ateş gücü ve geri tepme gücü yeni başlayanlar için uygun değildir.
K1 Rail: Piccadilly rayı kullanılarak yapılmış ROK K1 tüfeğinin yeniden modellenmiş hali Daha iyi isabeti, daha az geri tepme ve daha az hasar sunar. Kafa atışları için birebir.
Ak 74u: Bazı değişikliklere ve namlu ağzı baskısına sahip bir tür AK-74U. Diğer MAR silahlar ile kıyaslayınca daha yüksek bir ateş gücü vardır ama yüksek geri tepmesi, kontrolünü zorlaştırır.
PDW K101: 6x35mm mermili kişisel savunma silahı. Taşınabilir ve hafif olan bu silah otomatik tüfekle aynı ateş gücüne sahiptir. Kısa menzilde etkili.
PSD XR: 6.8 mm SPC mermili kişisel savunma silahı. Çok yıkıcıdır ama yüksek mermi masrafı ve yüksek geri tepmesi yüzünden kullanımı zahmetlidir.
AK 47: USSR tarafından meşhur edilen 7.62 mm AK-47'nin üst versiyonu. Hem hasar verir hem dayanıklıdır fakat yüksek geri tepmesi kontrol etmeyi zorlaştırır ve isabeti düşürür.
M3TC: Dipçik demiri alınmış Benelli M3T Tüfeği. Taşınabilirliği ve hareketliliği arttırır. Tek vuruşta öldürür fakat belli bir geri tepmeye sahip olduğundan sık sık ateş edemez.
SF M1AM: Springfield'den modifiye edilmiş süngülü M1A Garand tüfeği Sıradan bir Keskin Nişancı Tüfeğine göre daha az hasar verir.
SVD Tiger: Modifiye SVD Tiger, SVD serisinin av tüfeği versiyonu. Yarı otomatiktir ama daha az hasar verir, kullanıcılar ateş gücü için tercih ederler.
M4a1: AK kadar popüler olan bir M16 serisi tüfeği. Kullanımını kolaylaştıran ükemmel dayanıklılığı ile yüksek oranda hasar verir.
G19C3: G19'un modifiye edilmiş hali. Sağlam ve isabet oranının yüksek olması, silahı yeni başlayanlar için uygun kılar fakat düşük hasarı daha çok mermi kullanımına yol açar.
DSR E1: DSR-1'in modifiye edilmiş hali. Bullpop dizaynı daha çok isabet ve daha çok menzil alanı sağlar. Fakat biraz pahalıdır.
AWM 300: Taşınabilir Keskin Nişancı Tüfeği yüksek hasar verir ve DSR-E1 gibi hızlıdır. Fakat pahalıdır ve sağlam kontrol gerektirir.
DE Crane: Bu silah daha çok Deset Eagle 50 olarak bilinir. Yeterince güçlüdür, bir tüfek kadar hasar verir fakat yüksek geri tepmesinden dolayı yeni başlayanlar zorlanırlar.
M9 Bıçak: Standart M9 Bayonet Yüksek hasar verir fakat genellikle ateşli silahlar üzerine montelidir. Bu yüzden normal bıçaklardan daha küçüktür.
Savaş Bıçağı: Hızlı öldürme için tasarlanmış askeri bıçak. Kesme ve saplama gibi çoklu dövüş stilleri için etkilidir.
Balta: Güçlü El Baltası. Tüm yakın silahlar içinde en çok hasar verendir, arka arkaya sık kullanılamaz. Kullanıcılar ilk hamleyi yaparlarken iyice pratik yapmalılar.
M67 Frag: M67 parça tesirli el bombası Geniş menzilli hasar gücü arkadaşlarınıza, düşmana ve kendinize zarar verir. Dikkatle kullanın.
M18 Sis Bombası: Beyaz M18 sis bombası Tehlikeli yerlerden kaçmaya çalışırken düşmanı kör etmeye yarar. Duman herkesi etkiler, takım arkadaşlarınız da dahil.
Bunların haricinde Zımba isimli pompalı tüfek ve Sultanın Hançeri isimli bıçakta bulunmakta.

Haritalar
Oyunumuzda toplam 11 harita bulunmakta. Birisi Türkiyeye özel yapılan Kapalı Çarşı haritasıdır.

Ölüm Limanı / Ölüm Oyunu:
Özel tim ekibi, Çetelerin terk edilmiş bir depoda silah kaçakçılığı yaptığı bilgisini alır ve depoyu dört bir yandan kuşatırlar.
Tüm silahların ele geçirilmesi, gangsterlerin planlarını alt üst edecektir.
Öte yandan çeteler de bu operasyona hazırlıksız yakalanmayacaktır.
Eski Şehir / Ölüm Oyunu:
Önemli devlet adamları ile önde gelen yatırımcılar küçük bir köyün yakınlarında yer alan ufak bir hava alanının muhitini turistik bölgeye dönüştürme projesini görüşmek amacıyla toplanırlar
Politikanın ve ekonominin en önemli isimlerinin katılacağı bu toplantı hakkında bilgi edinen çeteler suikast düzenleme amacıyla bölgede konuşlanır.
Toplantı başlar fakat iki tarafın da kaybedecek çok şeyi vardır.
Eski Şehir (Gece) / Ölüm Oyunu:
Bir kaç el ateşle başlayan çatışma, huzur dolu kasabayı tam bir savaş alanına çevirmiştir.
Özel tim ekiplerinden kaçan çeteler köşeye sıkışmış, umutsuzca kasabayı ateşe vermeye başlamışlardır.
Özel tim ekipleri düşmanları ortadan kaldırmayı amaçlarken, çeteler de peşlerindeki ekiplerden kurtulup olay yerini terk etmeye çalışmaktadır.
Hayalet Gemi / Ölüm Oyunu:
Çetelerinin pek çoğu refah ve güçlerini korumak adına, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi en kanunsuz işlere karışmaya cesaret eder olmuştur.
Özel tim’ın aldığı bilgiye göre birkaç gangster çetesi tehlikeli silahların kaçakçılığını yapmak için eski bir gemiyi kullanmaktadır. Görevleri gemiye sızmak ve gangsterleri durdurmak olan ekipler işe koyulur.
Fakat durumdan haberdar olan çeteler, ekipleri tuzağa düşürürler. Özel tim ekipleri okyanusun ortasında, eski bir gemide çaresizce düşmanla çatışmaya girmek zorunda kalırlar.
Çifte Yol / Yok Etme:
Çetelerin eylemleri giderek daha da büyümeye başlar. Bu yüzden Özel tim ekipleri saha operasyonlarını genişletir.
Can havliyle Özel tim ekiplerini eski bir petrol rafinerisin konuşlandığı bir yerleşim merkezine çeken gangster çetesi C4 patlayıcı ile rafineyi havaya uçurup tüm Özel tim ekiplerinden kurtulmayı planlamaktadırlar.
Fakat yılların tecrübeli Özel tim ekibi bu tuzağa düşmeyecek kadar zekidir.
Hayalet Şehir / Yok Etme:
Özel tim ekipleri büyük bir uyuşturucu ağına ilişkin istihbarat alır bu ağın kökünü kazımak için operasyona başlarlar.
Malın saklandığı depoya doğru harekete geçen ekipleri gangster çeteleri karşılar.
Tepelerde Av / Raundlu Maç:
Çetelerin en önemli liderlerinden birinin bir dağ köyünde saklandığı istihbaratını alan ekipler köyün çevresini kuşatarak herkesi sorguya almaya başlar.
Aramaların sonuna yaklaşılırken çeteler Özel tim ekiplerine karşı saldırıya geçer.
Banka / Mücadele:
Belediye tarafından şehir geri dönüşüm çalışmaları sonucu eski binaları yenilemeye başlanır.İşçilerden birisi gangsterlerin kullandığı eski bir binada yüklü miktarda para bulur.
Paralarını işçilerden geri almak için binayı kuşatan gangster çetesinin hemen ardından olay yerine Özel tim ekipleri de teşrif etmişlerdir.
Bunların yanı sıra; Kapalı Çarşı, Kum Fırtınası ve Su Altı adlı haritalar da mevcuttur.

Modlar

modlar-item-olum-oyunu-standart-header.png

1- Hedeflenen öldürme sayısına ilk ulaşan takım oyunu kazanır. Oyun sona erene kadar ölen oyuncular tekrar dirilir.
2- Oyun sonunda iki takım da hedeflenen öldürme sayısına ulaşamazsa, en çok öldürme sayısı elde eden takım oyunu kazanır.

modlar-item-olum-oyunu-ozel-header.png

1- Hedeflenen öldürme sayısına ilk ulaşan takım oyunu kazanır. Oyun sona erene kadar ölen oyuncular tekrar dirilir.
2- Harita sınırlandırmalarına ve haritaya özel silahlara gore oyun oynanılır.

modlar-item-yok-etme-gorevleri-header.png

1- Hedeflenen öldürme sayısına ilk ulaşan takım oyunu kazanır. Oyun sona erene kadar ölen oyuncular tekrar dirilir.
2- Saldırı takımı belirli bir hedefi bombalayarak raundu kazanmalıdır.
3- Savunma takımı Saldırı takımındaki herkesi öldürerek veya kurulan bombayı etkisiz hale getirerek raundu kazanabilir.
4- Takımdaki herkes ölürse Saldırı takımı raundu kaybeder.

modlar-item-olum-raoundlu-mac-header.png

1- Birden fazla raunda sahip oyun modu. Belirlenen sayıda raundu kazanan takım oyunu kazanır.
2- 2 dk içerisinde karşı takımın tüm adamlarını öldüren takım kazanır. Veya süre sonunda en çok hayatta kalan oyuncuya sahip olan takım kazanır.
3- İki takımın da aynı sayıda hayatta kalan oyuncusu varsa, oyun berabere biter.

modlar-item-mucadele-header.png

1- Tek raunddan oluşur. Her takım, puan kazanbilmek için hedef nesneyi ele geçirip kendi üssüne ulaştırmalıdır. Belirlenen sayıda puan kazanan takım oyunu kazanır.
2- Hedef nesne bir oyuncu tarafından taşınabilir. Taşıyan oyuncu ölürse, nesne kaybolur.
3- İki taraf da nesneyi üssüne ulaştıramazsa en yüksek skora sahip takım oyunu kazanır.

Modifikasyon
Oyunda aldığımız silahları modifiye edebileceğimiz bir sistem mevcut. Şuanlık silahımıza (eğer elverişli ise) el feneriz, susturucu, dürbün ve kaplama yapabiliyoruz. El feneri gece haritalarında kullanışlı olmakla beraber her silaha el feneri takılamıyor maalesef. Susturucu ise silahın sesini azaltsada hasarız -1 azaltıyor. Dürbüne gelecek olursak, çok zoom yapan dürbün tabi ki yok fakat normal mesafelerden işimizi kolaylaştıran 2 adet dürbün seçeneği mevcut. Kaplamalar kısmında ise silahımıza kaplama yapabiliyoruz, bir nevi sticker gibi. Şuan 3 adet kaplama mevcut. Bunları bir artısı veya eksisi yok fakat görünüş açısından etkisi var.

Genel
Oyun genel olarak çok çeşit içermese de fazla oyuncusuyla beraber inanılmaz bir eğlence ve aksiyon sunuyor. Şimdilik oyunda "nakit" ile satılan eşya mevcut değil yani her şeyi oynayarak kazandığımız altın ile alabiliyoruz. Başta bahsettiğim gibi altın kazanmak çok kolay. Etkinlikler ise orta düzeyde. Destek sistemi gayet iyi.

Artıları
+Oyuncunun fazla olması
+Grafikler ve efektler
+%100 Türkçe
+Destek sistemi

Eksileri
-Müzikler daha iyi olabilir
-Daha fazla harita ve silah 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder